yrittäjä, nämä videot haluat katsoa

Täytä lomake, niin paljastan sinulle kuolemattomuuden reseptin.
(Joo, oikeasti. Noh, tavallaan.)

Kuolemattomuuden resepti paljastuu tämän lomakkeen takaa:

Täyttämällä lomakkeen saat jatkossa myös Strongholdin sunnuntaikirjeen. Voit perua tilauksen halutessasi helposti yhtä linkkiä klikkaamalla.

Mikä näistä koituu sinun kohtaloksesi? 

Ystävä: yrittäjille kuuluisi enemmän. Lienet kanssani samaa mieltä.

Merkittävä osa Suomen kohtalosta lepää meidän käsissämme. Tulevien sukupolvien toivo piilee siinä, että sinä, minä ja muut kaltaisemme riskiä pelkäämättömät raatajat kyllästymme nynnyilemään ja päätämme nostaa tasoamme taas kerran. Jos onnistumme, ei kannata odottaa kiitosta vaan lisää kateellisten ihmisten marinaa siitä, että rahoitamme heidänkin hyvinvointiaan.

Miltä tuntuisi luoda jotain kuolematonta? Miltä tuntuisi luottaa siihen, että vaikka tulevina vuosikymmeninä myllerrys on melkoinen, on lopulta jopa todennäköistä, että toistaiseksi syntymättömät lapsenlapsesi saavat aikanaan nauttia työn hedelmistä, jota näinä kuukausina ja vuosina teet? Joku saa levätä mahtavan tammen viileässä varjossa, suojassa päivän paahteelta, koska joku aikoinaan istutti sen terhon ja suojeli hentoa taimea.

Suomi tarvitsee lisää kuolemattomia yrittäjätarinoita. 

Mutta se edellyttää, että luovut kolmesta muusta kohtalosta.

Anteeksi, jos käyttämäni termi loukkaa, mutta liian moni yrittäjä on torpparina omassa haaveessaan. Hän siis orjuuttaa itseään, joskin ainakin jossain määrin vapaaehtoisesti.

Joskus orjan ruudusta tulee kuitenkin taakka, jonka kantamisessa ei ole enää järkeä. Osa näistä yrittäjistä lopettaa ja menee palkkatöihin, osa on vielä onnettomampia, väsyy ja luhistuu.

Mutta jotkut jatkavat matkaa. Ottavat rohkeammin riskiä ja nojaavat tuntemattomaan luottaen, että se laskuvarjo löytyy ennen kuin maa tulee liian liki.

Elon Musk, Steve Jobs, Thomas Edison. Neroja, joiden ideat muuttivat ja muuttavat maailmaa.

Onko todella näin? Katso tarkemmin. Juu, on toki olemassa niin nerokkaita yrittäjiä, että toiset ovat valmiita raatamaan, jotta sinun unelmasi saisi toteutua. Mutta yllä mainittu kolmikkokin oppi yhdistämään oman neroutensa toisten nerouteen – ja vasta silloin tarina nousi uuteen sfääriin.

Jos nerokkuutesi riittää lunastamaan tämän kohtalon, nostan hattua. Minulla ei riittänyt.

Kauppias ei ole oman nokkeluutensa panttivankina. Hän hyödyntää toisten tekemiä tuotteita, ja oikealla markkinapaikalla, oikealla markkinoinnilla ja hyvällä onnella tämä voi olla kannattavakin ruutu.

Mutta. Kansainvälinen kilpailu kasvaa ja kiihtyy. Hintakilpailu on raakaa. Jos teet vain itse, on uhkana se, että resursseja ei jää uudistumiselle.

Suositukseni on tämä: tavoittele yritykselläsi ylisukupolvista kukoistusta, eräänlaista yrittäjän kuolemattomuutta.

Ei siksi, että se olisi helppoa. Ei siksi, että siinä onnistuminen olisi mitenkään varmaa. Vaan siksi, että sen tavoittelu on epäonnistuessaankin määrättömästi parempi kohtalo kuin se, että jäät katumaan ja kitumaan, kunnes kohtalosi muistuttaa orjan asemaa.

Mutta miten? Ans ku autan.

Olen päättänyt tarjota tänä keväänä työkaluja yrittäjille, jotka haluavat ottaa askeleen kohti ylisukupolvista kukoistusta. Näistä malleita ja työkaluista ensimmäiset tarjotaan kaikille halukkaille ilman erillistä veloitusta.

Pyydän vastalahjaksi sähköpostiosoitettasi. Kirjoita se alla olevaan laatikkoon, niin saat piakkoin lisää käyttökelpoista tavaraa oman kohtalosi muokkaamiseksi.

Jos jokin on tärkeää, sitä ei kannata tehdä yksin. Ystäväni, anna mun auttaa.

Mitä saat, kun täytät lomakkeen?

Kaksi filkkaa, joista ensimmäisen saat käyttöösi välittömästi. Sillä kerron sulle, mitkä ovat ne neljä kriittistä rastia, joita laiminlyömällä yrittäjä kärsii – ja vastaavasti joihin panostamalla kuolemattomuus on enää ajan ja todennäköisyyksien kysymys.

Toisella filkalla käsittelen asiakkaiden ja uusien ihmisten merkitystä sinun liiketoiminnallesi. Sen saat parin päivän päästä. Ettei tuu ähky, katos.

Tiedät, mitä tehdä.

Kurkota kohti kuolemattomuutta täyttämällä lomake. Saat kaksi filkkaa lisää.

Täyttämällä lomakkeen saat jatkossa myös Strongholdin sunnuntaikirjeen. Voit perua tilauksen halutessasi helposti yhtä linkkiä klikkaamalla.